Swedendirekt

Sök NYHETSARKIVET


Dödssjuks hem skövlat - God man ingrep inte

TRELLEBORG. Då den nära 90-årige mannen hastigt insjuknade och fördes till lasarett passade någon på att tömma hans hem på värdeföremål. Detta fick gamlingens gode man vetskap om, utan att göra något. Nu har två ortsbor polisanmält tillgreppen.

- Jag anser det märkligt att den gode mannen inte gjort något för att bringa klarhet i stölden, säger en av de som polisanmält till Allehandaland.se. Hans skyldighet är att slå vakt om den han är God man för.

Denna polisanmälan gjordes den 16 november förra året. Dagen innan anmälaren var anmälaren i kontakt med den gode mannen, som ifrågasatte en polisanmälan.

- Det finns väl ingen anledning, sa den gode mannen till mig, säger anmälaren. Den gode mannen berättade också för mig att han visste om att någon hämtat saker hos den sjuke, men att han inget gjort för att reda ut saken.

Ytterligare en av ortsborna har gjort polisanmälan. Denna anmälan är gjord för den gamle och sjukes räkning.

- Jag vet att det fanns en nästan ny gräsklippare i det låsta förrådet, säger anmälaren. Jag var själv med då den köptes. Den fanns i ett låst förråd tillsammans med ett par motorsågar och annat utrustning för trädgårdsskötsel och yrkesmässigt arbete i sådana. Där fanns rätt mycket saker i verkstaden.

Den gode mannen har hörts av polis. Han förordnades som God man den 10 april i år. Eftersom förhöret ingår i en förundersökning har vissa uppgifter inte kunnat bekräftas av polis.

Den gode mannen har dock uppgett att en granne till hans klient berättat för honom att en okänd varit och hämtat saker hos den sjuke, omedelbart efter det att han först till sjukhus.

Det var känt att den gamle mannen, som drabbats av hjärnblödning, förvarade stora summor pengar i sitt hem. Uppgifter gör gällande att vissa belopp hittats.

Den gamle mannen vistas nu på ett ålderdomshem i Trelleborgs kommun utan tillgång till privat tv. En sådan och nästan ny fanns i mannens bostad, ett gatuhus. Detta hus har nu sålts av den Gode mannen.

Tipsa någon om denna artikel

  Till epost:
  Från (namn):